Motorcykeldäcknyheter 2020

  Saker och ting rör sig på marknaden för motorcykeldäck! Nya maskiner och ändrade körbeteenden skapar nya behov för oss motorcyklister. Under 2020 kommer tillverkarna av motorcykeldäck att återigen kunna erbjuda rätt däck för varje förare. Givetvis kommer vi ha dem alla åt er – och för att göra ert val enklare presenterar vi årets hetaste modeller.

  Bridgestone: Innovationer för nischer och extrema krav

  Continental: Sportigt på vägen – på asfalt såväl som i terräng

  Dunlop: Ett nytt allsidigt däck för varje körkrav

  Metzeler: Toppsäljare återlanseras under 2020

  Michelin: Med Power Experience under 2020

  Battlax Classic Racing CR11

  Namnet säger allt: nya Bridgestone Battlax Classic Racing CR11 är specifikt designat för bästa banprestanda på klassiska motorcyklar. Det har redan bevisat att det erbjuder detta i FIM Europe Endurance Classic Cup. Flera stall förlitade sig på den nya produkten från Bridgestone och PoweRacing-JapAuto säkrade till och med sin första pallplacering. Battlax Classic Racing CR11 värms upp snabbt och klarar av blöta underlag.

  Från och med mars kommer ni hitta Battlax Classic Racing CR11 i vår butik.

  Battlax BT46

  Bridgestone Battlax BT45 har varit en ikon i den klassiska sektorn i 22 år. Under 2020 vidareutvecklar man designen med hjälp av den senaste teknologin för att skapa Battlax BT46. Detta diagonala touring-däck får poäng för sin modernisering inom feedback och styrning. Det kompenserar även för sin föregångares åldersrelaterade svagheter när det kommer till grepp på vått underlag.

  Olika storlekar för fram- och bakdäck är bara ett klick bort.

  Battlax Racing Street RS11

  Under 2020 kommer även RS10 få en sportig efterträdare. Battlax Racing Street RS11 står för bättre grepp och mer precis styrning – speciellt i lutning. Det visar uppenbarligen sina styrkor på banan, men kan fortfarande köras på vägarna.

  Håll ögonen öppna, snart har vi Battlax Racing Street RS11 i vårt sortiment.

  Battlecross E50 Extreme

  Så sent som förra året lanserade Bridgestone framgångsrikt ett nytt enduro-däck, Battlecross E50. Ett år senare är Battlecross E50 Extreme en vidareutveckling för krävande enduro-tävlingar i den svåraste terrängen. Vad som räknas mest av allt är dock givetvis grepp.

  Ni kan börja se fram emot Battlecross E50 Extreme redan nu!

  ContiSportAttack 4

  Continental för med sig en frisk fläkt till supersport-segmentet. Jämfört med sin föregångare får ContiSportAttack 4 poäng för sin avsevärt större kontaktyta vid låga lutningar. Utvecklingen ämnar även att ge det ännu mer grepp, precision och styrning, och når nya toppvärden tack vare BlackChili-sammansättningen.

  Klicka här för att komma till ContiSportAttack 4 i butiken.

  ContiRaceAttack 2 Street

  Om det inte räcker så är ett däck som lämpar sig för vardagligt bruk ett bra alternativ. ContiRaceAttack 2 Street är ett gatlagligt racingdäck som enkelt klarar av det vardagliga livet på vägarna. Det ersätter ContiRaceAttack Comp. End.

  Vi har redan ContiRaceAttack 2 Street här.

  TKC 70 Rocks

  Känner även du behovet att ibland avvika från banan och köra ut i terrängen? TKC 70 Rocks är en crossover mellan Continentals etablerade endurodäck TKC 70 och TKC 80, och erbjuder dig bättre terrängprestanda än 70 och bättre vägprestanda än 80. Detta gör det nya endurodäcket från Continental till ett värdigt alternativ för äventyr på och utanför banan.

  Här hittar ni all information om KTC 70 Rocks..

  ContiRoad

  Continental 2020 har även nyheter för touringsport-entusiaster i sitt program. Det nya ContiRoad klassificeras som ett långdistansalternativ mellan ContiRoadAttack 3 och dess föregångare ContiRoadAttack 2. Det kommer med de senaste teknologierna från Tyskland för tunnare väggar.

  Ni kan skaffa ContiRoad här.

  ContiStreet

  Avslutningsvis vill även de mindre motorcyklarna köra på moderna däck. Därför kommer det nyutvecklade diagonaldäcket ContiStreet ersätta sin föregångare ContiGO! under 2020. Dess design baseras på väletablerade och flerfaldigt prisbelönta ContiRoadAttack 3, och likt sin förebild fokuserar ContiStreet på grepp, pålitlighet och hållbarhet.

  Håll ett öga på vår webbplats, för ContiStreet kommer snart hit.

  Mutant

  Dunlop lanserar ett crossover-däck i och med nya Mutant. Regn, touring, hembanor – Dunlop utlovar topprestanda i nästa alla väderlekar med Mutant. Som ett multifunktionellt däck är det godkänt för användning på touring-enduros, roadsters, scramblers och crossover-motorcyklar.

  Ni hittar det nya Dunlop Mutant här i vår butik.

  Trailmax Meridian

  För äventyrare och utforskare introducerade Dunlop Trailmax Meridian under den andra halvan av förra året. Det är designat för att möta behoven hos enduro-förare och ge dem mer frihet på och utanför vägen. Enligt tillverkaren ligger dess styrkor i vått grepp, sportig styrning, miltal och terrängförmåga.

  Dunlop Trailmax Meridian är redan tillgängligt hos oss.

  SPORTEC™ M9 RR

  Bland supersport-fansen är SPORTEC™ M7 RR exemplariskt, och de lär glädjas över följande: Metzeler ska lansera en värdig efterföljare i form av SPORTEC™ M9 RR! Det bygger på styrkorna hos sin föregångare och överträffar den i alla områden enligt tillverkarens löften.

  Namnet SPORTEC™ står för vardagliga sportdäck som garanterar en utmärkt körupplevelse, säkerhet och mångsidighet. Förkortningen RR står för Road-Racing, och när ni tänker på gaturacing lär tankarna oundvikligen gå till legendariska Tourist Trophy på Isle of Man, där Dean Harrison vann 2019:s TT Race på METZELER-däck. Men gaturacing handlar inte bara om prestanda – däcken måste även fungera på ett säkert sätt i oförutsägbara väderlekar och väglag. Denna centrala basis för varje bra gatudäck var även den vägledande principen för de nya METZELER-däcken, och ledde därför till mottot “RIDE THE UNEXPECTED“.

  Ni hittar det nya SPORTEC™ M9 RR i olika storlekar här i vår butik.

  ROADTEC™ 01 SE

  Ytterligare en toppsäljare från Metzeler kommer få ett ansiktslyft under 2020. Med ROADTEC™ 01 SE utökar METZELER sitt ROADTEC™ 01-program med en extra kraftfull version. Styrning i väta och miltal förblir de stora styrkorna, men den nya modellen förbättrar anmärkningsvärt de sportiga karaktärsdragen med ännu mer grepp och smidighet. Det är därför perfekt lämpat för supersport-förare, roadsters och sport tour-förare.

  Profildesignen hos ROADTEC™ 01 SE bygger på den från ROADTEC™ 01. I jämförelse är däckskuldran nu designad med ett mer positivt slitbanemönster. Detta ökar kontaktytan med marken och erbjuder maximal prestanda även i lutning.

  Hitta rätt storlek av ROADTEC™ 01 SE i vår butik här.

  RACETEC™ TD Slick

  Letar du efter ett racingdäck och gillar fördelarna med slick-däck, men vill inte hålla på med ytterligare utrustning? Då har Metzeler en ny modell för racerbanan som kan intressera dig – RACETEC™ TD Slick. Det utlovar bästa prestanda även utan däckvämrare och speciella inställningar av fjädringen. Detta gör det till ett extra lätthanterligt slick-däck för racerbanan.

  En av de huvudsakliga funktionerna hos RACETEC™ TD Slick är hög och konstant prestanda även efter flera omgångar. Det erbjuder även stor mångsidighet när de används på olika banunderlag och vid olika temperaturer, såväl som högt motstånd till slitage. Speciellt praktiskt: för att motverka ensidigt slitage kan bakdäcket monteras i båda riktningarna.

  Kommer snart till vår butik!

  ROADTEC™ Scooter

  ROADTEC™ 01 är ett sedan länge etablerat sportdäck som nu tar steget till skotersegmentet. Nya ROADTEC™ Scooter baseras på denna toppsäljare och kännetecknas av flexibilitet och mångsidighet, och klarar av olika väderlekar och temperaturer. Jämfört med tidigare skotermodeller erbjuder det mer grepp på blöta och hala vägar, optimerad styrning och täcker ett bredare temperaturspann.

  Vi har redan ditt nästa skoterdäck i vår butik – klicka här.

  Power 5

  Det nya sportdäcket Michelin Power 5 kommer ersätta Power RS och Power RS+ från och med 2020 och har utvecklats med en ny stomme och nya gummisammansättningar för maximal körglädje på allmänna vägar. Den stora mängden kiseldioxid i den nya gummisammansättningen hos Power 5 försäkrar bra grepp vid väta och höga miltal.

  Det nya supersport-däcket från Michelin finns redan tillgängligt hos oss.

  Power GP

  Nya ,em>MICHELIN Power GP kompletterar Hypersport-utbudet med en 50/50-körprofil (väg/bana). Den nya stommen försäkrar optimerad styrning hos Power GP. Gummisammansättningen har också förbättrats och nivåerna av kiseldioxid samt kimrök justerats. Jämfört med nya Power 5 har Power GP en ännu lägre negativ procentsats på 6.5%. De specialdesignade slick-zonerna försäkrar maximalt grepp och högre miltal under racet.

  Passar det er? Då kan ni hitta Power GP här i vår butik

  Power Cup 2

  Nya Power Cup 2 erbjuder ännu mer sportighet: det är gatlagligt, men framförallt kommer det verkligen igång på racerbanan. Slitmönstret påminner i sig självt om ett slick-däck och den nya sammansättningen har högt innehåll av kimrök för maximalt grepp på torra vägar och konstant hett grepp. Nya Power Cup 2 ersätter Power Cup Evo och är redan det första däcket att monteras på nya KTM 890 Duke.

  Klicka här för Power Cup 2.

  Power Slick 2

  Med nya Power Slick 2 får det välkända all-round-racingdäcket Power Slick Evo en avsevärt uppgraderad efterträdare. Den första användningen av 2CT+ Bi-Compound-teknologi på bakhjulet med en ny gummisammansättning är bevis för det. Men trots det bibehåller detta lättanvända slick-däck för dagar på banan sina huvudsakliga kännetecken – lätt styrning, starkt grepp, högt miltal. Med dess korta uppvärmningstid börjar man snabbt att lita på dess grepp på banan.

  Här hos oss – snart med er på banan!

  Commander III

  För cruiser-segmentet lanserar Michelin nya Commander III i två versioner – Cruiser och Touring. Hos båda versionerna är blött grepp och miltal den huvudsakliga fokusen. För detta syfte har gummisammansättningen vidareutvecklats och kontaktytan i lutande positioner förstorats med en ny kontur.

  Med 15 dimensioner täcker Commander III Cruiser ett stort spann för många chopper- och cruiser-modeller. Commander III Touring uppfyller behoven för supertunga tourers och klarar av stora bördor.

  Båda modellerna är redan tillgängliga. Klicka här för Commander III Cruiser och här för Commander III Touring..

  City Grip 2

  För skoterförare är det viktigt med massor av grepp på alla vägtyper och framförallt i alla väglag. Michelin vill tillfredsställa dessa krav med nya City Grip 2. I detta syfte har en ny gummisammansättning med högt innehåll av kiseldioxid utvecklats, som tillsammans med den nya slitbanan med speciella områden av “hajtänder“ i mönsterdesignen erbjuder starkt grepp vid blött väglag. Samtidigt försäkrar kombinationen av gummisammansättningen och slitbanedesignen högt miltal. Nya City Grip 2 ersätter välkända City Grip och City Grip Winter eftersom det även kommer med M&S-märkning, vilket gör det till ett extremt attraktivt alternativ för användning i stadsmiljöer som kommer i 32 dimensioner.

  Många av dimensionerna för nya City Grip 2 kan redan hitta här.

  Starcross 5 Mini

  Eftersom motocross-förare väntar sig samma prestanda från sina däck som sina idoler på de stora maskinerna har Michelin utökat sitt utbud av junior-crossdäck med en variant från StarCross 5-serien: nya StarCross 5 Mini har samma DNA som StarCross 5 Medium och täcker ett brett spann av terräng- och greppnivåer. Två år har investerats i utvecklingen av denna nya däckserie, vilket resulterat i en attraktiv blandning av starkt grepp och lång livslängd för däcket.

  Startcross 5 Mini kommer vara tillgängligt i vår butik inom kort.

  Enduro Xtrem

  De tuffaste tillstånden är vanliga under extrema tillställningar som Erzbergrodeo, Romaniacs och GetzenRodeo. Fokus ligger på grepp och hållbarhet hos däcket i dessa omständigheter. Det nya bakhjulet Enduro Xtrem från Michelin är resultatet av tre års forskning och utveckling, och har designats för att erbjuda starkt grepp på de mest krävande av underlag. Utöver grepp är slitagemotstånd ytterligare en viktig aspekt hos detta nya däck, som erbjuder bästa möjliga chans för framgång för enduro-tävlare. Redan under 2019 blev Manuel Lettenbichler (KTM) världsmästare i WESS Ultimate Enduro World Championship med MICHELIN Enduro Xtrem. Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing Team med föraren Graham Jarvis förlitar sig också på nya Enduro Xtrem från Michelin.

  Hos oss kan ni snart köpa Enduro Xtrem för era tuffaste uppdrag.

  Vi använder cookies för att anpassa innehåll och annonser, tillhandahålla sociala nätverksfunktioner och analysera trafik. Vidare tillhandahåller vi partners inom sociala nätverk, annonsering och analys med information om hur du använder för webbplats. Om du fortsätter att använda vår webbplats så godkänner du våra cookies.